Cohesity
close menu

Cohesity, een intelligent dataplatform

Cohesity zorgt voor een beter beheer van enterprise data

Van alle data workloads die bedrijven tegenwoordig te verwerken krijgen, is directe toegang tot slechts een klein gedeelte belangrijk. Het is mogelijk dat de andere data workloads overlast veroorzaken, omdat ze zich overal in het netwerk bevinden. Die zogeheten enterprise data worden dus beter ergens anders bewaard.

Enterprise data bestaan onder andere uit back-ups van productiedata, gearchiveerde gegevens of data voor testen, bepaalde objecten en analytics. Die data hoeft dus niet gebruikt te worden voor de belangrijkste processen binnen bedrijven en organisaties.

Meer kosten en dark data

De enterprise data zwerft door de hele netwerkinfrastructuur (of het datacenter) en applicaties, maar ook binnen de diverse (multi-)cloudomgevingen, bijkantoren en edge-locaties. Dat veroorzaakt een grote fragmentatie, wat er op zijn beurt voor zorgt dat data moeilijk teruggevonden wordt.

Naast een moeilijk beheer, krijg je ook te maken met een grote kostencomponent. Data wordt opgeslagen op verschillende plekken, vaak bevatten meerdere datasets dezelfde informatie. Extra storage apparatuur en het beheer ervan brengen opnieuw kosten met zich mee. Die gefragmenteerde data hebben tot gevolg dat je niet meer weet waar data zich bevinden en wat ze inhouden. Dat heeft op zijn beurt ook gevolgen ten aanzien van GDPR. Cohesity omschrijft dit als het ontstaan van dark data.

Volgens Cohesity vormt het beheer en de opslag van de enterprise data een groot probleem voor bedrijven en organisaties. Zo zou slechts 20% van de aanwezige data binnen bedrijven productiedata zijn, data die essentieel zijn voor de dagelijkse gang van zaken. 80% van de aanwezige data zijn dus gegevens die niet meteen noodzakelijk zijn en dus als secundair worden geclassificeerd.

Cohesity

Softwaregebaseerde dataplatformen en diensten

Om een einde te maken aan de datafragmentatie ontwikkelde Cohesity DataPlatform, aangevuld met enkele andere diensten voor enterprise data. Op die manier wenden bedrijven en organisaties volledig en probleemloos hun productiedata aan voor zakelijke doeleinden.

Het softwaregebaseerde dataplatform of Hyper-converged Secondary Storage (HCSS) is het belangrijkste product dat de storage scale-up aanbiedt. Het zorgt ervoor dat alle enterprise data op één plek gecontroleerd geconsolideerd, opgeslagen en beschikbaar gesteld wordt. Daartoe behoren de verschillende back-ups, de benodigde kopieën om testen uit te voeren, files, objects en data voor analytics. Cohesity DataPlatform fungeert als een soort van besturingssysteem dat zaken als deduplicatie, compressie en optimalisatie van data regelt.

Nog enkele eigenschappen van Cohesity DataPlatform:

  • File en object data kunnen onbeperkt uitgebreid en beheerd worden.
  • Het biedt een geautomatiseerd policy-beheer.
  • Het waarborgt data-integriteit in alle omstandigheden.
  • Het biedt een oplossing voor disaster recovery.

 

Recent kwam er nog een specifieke dienst bij die ransomware-aanvallen direct voorkomt en detecteert. Sloeg het noodlot toch toe, dan biedt de dienst een antwoord op deze extreem kwaadaardige aanvallen. Cohesity DataPlatform houdt hackers in bedwang en garandeert tegelijkertijd de voortgang van de zakelijke activiteiten.

Koppeling met (multi-)cloudomgevingen

Cohesity DataPlatform koppelt de cloudomgevingen Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud Platform (GCP) voor de raadpleging en opslag van data of applicaties. Ook Microsoft Azure wordt ondersteund.

Diensten als databescherming, analytics en geautomatiseerd databeheer worden uitgevoerd vanuit Cohesity DataPlatform zelf. Dat biedt testers en eindgebruikers van analytics meer mogelijkheden.

Spreekt het Cohesity DataPlatform jou aan?

Onze consultants staan voor uitgebreid advies en/of implementatie.

Support
Let's talk