Public en private cloud
close menu

Cloudoplossingen op maat van jouw onderneming

Always one step ahead

Ondernemingen hebben enorm veel baat bij een migratie naar de cloud. Zo verloopt je hele bedrijfsvoering een pak flexibeler, bevinden je gegevens zich steeds op een veilige plek en ben je competitiever als bedrijf. Hoe zo’n cloudomgeving er precies uit hoort te zien, hangt af van jouw onderneming. Als ICT consultancy bedrijf creëert INTERIT maatwerk IT-omgevingen voor middelgrote ondernemingen met cloudoplossingen op maat.

Cloud assessment door INTERIT

Om succesvol te migreren naar de cloud, voeren onze consulenten in eerste instantie een cloud (readiness) assessment uit. Daarbij analyseren we jouw huidige werkwijze en bedrijfsnoden. Vervolgens stellen we je een roadmap voor die ook de geschikte cloudoplossingen voor jouw onderneming suggereert.

Public en private cloud

Een publieke of public cloud

In het geval van een public cloud steun je op een gedeelde infrastructuur en maak je gebruik van de publieke clouddiensten van een provider als Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Jij betaalt enkel voor wat je gebruikt. Investeringen in hardware, software, andere infrastructuur, onderhoud en updates zijn voor de leverancier, wat jou dus een enorm financieel voordeel oplevert.

Public en private cloud

Een privé- of private cloud

We spreken van een private cloud van zodra jouw onderneming over meerdere sites beschikt en jouw servers op één locatie ondergebracht zijn. Hardware bevindt zich in een afzonderlijke cloudomgeving die enkel voor jou bestemd is. Die kan zich in jouw eigen infrastructuur bevinden of je doet beroep op een externe cloudprovider als INTERIT die de infrastructuur voor jou beheert. Wij raden vaak de Proximus BusinessCloud aan als private cloudomgeving.

Dataopslag in de cloud biedt je heel wat voordelen:

  • veilig
  • flexibel
  • schaalbaar
  • kostenefficiënt
  • gebruiksvriendelijk
Public en private cloud

Een hybrid cloud, the best of both worlds

Het is ook mogelijk dat jouw onderneming een combinatie van zowel een public als private cloud vraagt. Sommige toepassingen kunnen perfect gehost worden in een public cloud, daar waar meer bedrijfskritieke applicaties kunnen worden ondergebracht op een on-premise installatie, of in een private cloudomgeving. Laat jouw keuze echter niet afhangen van de nood aan ontzorging. Met een on-site of hybrid set-up geniet je evenzeer van managed services waarbij onze consultants het platform voor jou beheren.

Meer weten over de verschillende cloudoplossingen?

Onze consultants begeleiden je persoonlijk van A tot Z.

Support
Let's talk