(post-)Corona: Hoe zorg je voor een veilige sociale afstand op het werk?
close menu

(post-)Corona: Hoe zorg je voor een veilige sociale afstand op het werk?

Het is belangrijk om je medewerkers van een veilige werkomgeving te voorzien in de nasleep van de Covid19-uitbraak. De voorbije maanden hebben duidelijk aangetoond dat je meest kwetsbare bedrijfsmiddelen ook de belangrijkste zijn. Om de continuïteit in je onderneming te waarborgen, worden niet enkel de bedrijfsprocessen herbekeken, maar ook de inrichting van gebouwen, productie en magazijn komen op de tekentafel te liggen.

Ondertussen wordt het duidelijk dat de kans op een tweede besmettingsgolf toeneemt. Help je medewerkers herinneren dat ze afstand moeten houden. Een gezonde werkomgeving en garantie op bedrijfscontinuïteit is van cruciaal belang voor mens, economie en maatschappij.

Het is niet altijd eenvoudig is om de nabijheid van je collega’s te bewaken als je gefocust bent met het uitvoeren van je taken.  ProxiPass verwittigt dan ook onmiddellijk de collega die de sociale afstandsregel even uit het oog verloor.

Het management houdt objectief inzicht in de mate waarin de sociale afstandsregels op de werkvloer worden nageleefd. Zo kunnen de plannen waar nodig bijgestuurd worden.

Hoe werkt ProxiPass?

Elke medewerker krijgt een toestelletje dat men tijdens het werken rond de nek of in de broekzak bij zich heeft. Deze “wearables” zijn voortdurend op zoek naar andere devices in de buurt. Hiervoor wordt Bluetooth-technologie gebruikt. Van zodra het Bluetooth-signaal van een naburig toestel te sterk aanwezig is, wordt de medewerker onmiddellijk gealarmeerd a.d.h.v. een geluidssignaal of trilfunctie. Hij wordt zo aangemoedigd om de sociale afstand met de naburige collega te vergroten.

Dit alarm wordt ook onmiddellijk via een Private LoRaWAN-verbinding verstuurd naar een Gateway. Deze stuurt het op zijn beurt, via het bedrijfsnetwerk of 4G, door naar de ProxiPass Cloud-applicatie.

Beperkte infrastructuur dankzij Private LoRaWAN

De ProxiPass-toestelletjes kunnen tot in de verste uithoeken van je bedrijf gebruikt worden. Van zodra de LoRaWAN Gateway centraal in het gebouw in het bedrijfsnetwerk wordt geplugd, mag je draadloos bereik verwachten tot ca. 500 meter. In grotere omgevingen kan het bereik eenvoudig gemeten worden.

De ProxiPass applicatie

  • Dasbhoard met KPI’s (proximity)
  • Totaal aantal en unieke contacten
  • Veilige versus onveilige contacten
  • Totale tijdsduur van onveilige contacten
  • Live en historische weergave van events
  • Overzichtslijst van medewerkers en devices met zoek- en filterfunctie
  • Gedetailleerde weergave met aantal en totale tijdsduur van contacten met collega’s

Interesse?

Contacteer ons vandaag!

Support
Let's talk