Subsidies voor uw digitale transformatieprojecten
close menu

Subsidies voor uw digitale transformatieprojecten

Digitalisering biedt Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel onze maatschappij als onze economie en kan onze productiviteit een ongeziene boost geven. Daarom lanceert VLAIO vandaag een eerste oproep digitale transformatieprojecten om kmo’s de kans te geven een digitale transformatie te realiseren en zich klaar te stomen voor de toekomst!

Voluit digitaal gaan in Vlaanderen

Digitalisering is vandaag niet meer weg te denken uit onze maatschappij en bedrijfsleven. Inzetten op het digitale biedt voor Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel de maatschappij als de economie en kan een enorme productiviteitsverbetering realiseren. Hoewel vandaag al verschillende goede digitale technologieën beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken inzake digitalisering.

Digitale transformatieprojecten

Het doel van de nieuwe oproep is om kmo’s te laten ondersteunen door een externe deskundige zoals INTERIT en zo een grote stap voorwaarts te zetten op vlak van hun digitale activiteiten. Op die manier stomen we onze bedrijven klaar voor de toekomst. Het gaat hierbij om digitaliseringsprojecten met een hoge ambitie die vernieuwend en belangrijk zijn voor de onderneming. Bovendien zijn deze projecten snel implementeerbaar. Projecten kunnen zich richten op zowel producten, diensten als processen van ondernemingen. Ze dienen een duidelijke bijdrage te leveren aan de overgang naar een data-gedreven organisatie.

Ingediende projecten kunnen 50% steun krijgen met een maximum van 50.000 euro per project. Een project bestaat steeds uit een verplichte samenwerking met een externe deskundige zoals INTERIT. Er wordt voor deze oproep in een totaalbudget van 2,5 miljoen euro voorzien.

Hoe aanvragen?

Lees alvast alle details op volgende website van de Vlaamse Overheid en contacteer ons!

We begeleiden u graag met een aanvraag én met uw digitale transformatie!

Support
Let's talk